Watersportcentrum 't Garijp

Board Camp

Nu boeken

Leeftijd:       vanaf 12 jaar
Data:            week 1 t/m 8

Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie… wil je kitesurfen, suppen en windsurfen in één week? Dan is het Board Camp echt wat voor jou! Cursisten van 12 tot 18 jaar oud leren alle ‘ins & outs over verschillende board sporten. Het Board Camp is een optimale  invulling van gave boardsporten waarbij kwaliteit van de cursus en plezier hand in hand gaan. “Hang Loose!”                                    

Kiten
Kitesurfen is een relatief jonge sport, het bestaat nog niet zo lang maar er zijn al veel windsurfers overgestapt. Het geeft een machtig gevoel om zo’n grote vlieger in bedwang te houden en met hoge snelheid over het water te schieten. Leer jij bij ons je eerste waterstart maken? Het kiten zal uitgevoerd worden in samenwerking met KiteMobile in Workum.

Kitesurfen is de wereld aan het veroveren en de snelst groeiende watersport in Nederland. Wil je hard gaan dan is een combinatie van goed vliegeren, het powerkiten, en op je board staan vereist. Stap voor stap helpen de instructeurs om jouw eerste sprong te maken. Zo leer je de echte kneepjes van het kitesurfvak goed kennen!

Aangezien je om te kitesurfen wat meer ruimte nodig hebt, worden de lessen gegeven op een ander meer, het IJsselmeer. Dit betekent natuurlijk niet dat je ergens anders slaapt, je eet en overnacht gewoon samen met alle anderen op onze accommodatie! Voor de kitelessen ga je overdag naar Workum, tegen de tijd dat de anderen van het water komen om gezellig aan het overige programma te beginnen, komen de kitesurfers ook weer terug. Na een dag kiten zal je ook een echte Kitepas ontvangen van de instructeur.

Suppen
De rest van de week zal je op ‘t Garijp bezig zijn om vaardigheden te oefenen die zullen helpen bij de verschillende boardsporten. Zo kan je tijdens de week ook nog leren SUPPEN (Stand Up Paddling). Suppen komt oorspronkelijk uit Hawaï Bij Stand Up Paddle sta je op je SUP board en beweeg je jezelf voort met een paddle, die je aan weerskanten van je SUP board door het water haalt.

Het enige wat je nodig hebt is een stand up paddle board en paddle! Omdat een stand up paddle board lang en breed is, is het board zeer stabiel en kan iedereen het gemakkelijk leren. Als je het eenmaal onder de knie hebt is stand up paddling dé manier om je eigen omgeving vanaf het water te verkennen! Suppen is nooit hetzelfde en je blijft nieuwe dingen ontdekken op de poelen en het Sneekermeer.

Windsurfen
Er zal in deze week ook regelmatig gewindsurft worden. Het windsurfen is dankzij Dorian van Rijsselberghe weer helemaal terug! Tegenwoordig is het windsurfmateriaal veel lichter, kleiner, sneller en makkelijker te gebruiken. Voor bijna alle leeftijden zijn er mogelijkheden om het te leren. Voor zowel beginners als gevorderden hebben we de juiste board en zeil in huis. Van een eerste kennismaking tot het leren van de waterstart of de powergijp, bij ons ben je welkom voor veel surfplezier! Ben je net begonnen met deze sport dan helpen wij jou op weg met de juiste instructies. Je leert met de plank om te gaan en dit kan je geregeld een nat pak bezorgen. Na een week is het altijd leuk dat iedereen de basis onder de knie heeft. Als beginner kun je blijven staan en sturen, een gevorderde kan op verschillende manieren manoeuvres uitvoeren. Wij varen met verschillende, speciaal voor de surflessen, ontwikkelde surfplanken. Natuurlijk hebben wij voor iedereen een op gewicht en windkracht afgestemd zeil beschikbaar. Er zijn surfboards voor ieder niveau, een trapeze voor iedereen en  voldoende wetsuits in alle maten. Vanaf onze eigen “surfing beach” leren onze instructeurs je zo snel mogelijk zelfstandig  surfen. Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen onder de knie hebt, kan je beginnen aan het echte werk. We werken met het windsurfen deze week volgens de CWO eisen. Met windsurfen zijn CWO-diploma’s en vordering staten te behalen voor niveau I, II en III.