Watersportcentrum 't Garijp

Dagboek van een Opti

Nu boeken

De opti's Anna en Jael hebben een dag van hun week Garijp beschreven. Dit is Jaels eerste keer op 't Garijp en Anna's tweede keer.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.14

Jael

Vandaag werd ik wakker gemaakt door de orde, dit was Sebas en hij zei dat we gelijk naar buiten moesten gaan voor een verrassing. We deden iets anders dan anders, namelijk ‘ochtendgymnastiek’. Dit vond ik heel leuk. Iedereen ging in zijn of haar pyjama naar buiten om met Floris oefeningen te doen op het grasveld. Hierna hadden we het ontbijt, dit vind ik altijd een heel fijn moment omdat ik een supergezellige tafel heb.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.13 1
Jael

Na het pakken van al mijn spullen zijn we meteen het water op gegaan. Toen mochten we door het Joustervaartje zeilen. Dit was heel spannend omdat het heel smal was en ik zelf bijna het riet aanraakte. Met een snelle overstag heb ik het nog net gered. In de boot zit je alleen aan het roer. Dit vind ik soms wel spannend met harde wind, maar aan de andere kant leer je er heel veel van en haal je sneller je diploma. Aan het eind van de dag is het altijd fijn en vertrouwd om mijn twee zussen te zien die hier ook zeilen. We praten dan even bij over alles wat we mee hebben gemaakt op het water.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.13

Anna

Elke ochtend word ik wakker met muziek, dat hoor je echt door het hele gebouw heen. Toen ik wakker werd dacht ik gelijk aan mijn plannen van gisteravond. Ik wilde overlopen, maar ik was in slaap gevallen. Nu moet ik met mijn kamer toch maar een nieuw plan gaan bedenken!

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.14 1
Anna

Na het ontbijten en boterhammen smeren voor de lunch gingen we vlug het water weer op. Florine mijn instructrice had vandaag een leuke oefening bedacht. Terwijl we om de boeien heen moesten zeilen kregen we via een fluit- je een bepaalde opdracht. Bij 1 fluitje moesten we een rondje draaien in onze boot, bij 2 fluitjes moesten we hoofd, schouders, knie en teen doen en bij 3 fluitjes moesten we zo snel mogelijk bij een boei komen. Na deze leuke oefening hadden we tussendoor limo pauze. Dit was heel belangrijk omdat we ons lied voor ‘de voice of Garijp’ gingen schrijven. Het lied is met onze groep super mooi geworden en ik kan hem nog zo uit mijn hoofd zingen.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.12

Bij de lunch gingen we met een groepje op de banaan achter de speedboot. Dit ging super hard, ik zou nog wel 10x willen! Na de dag op het water kwamen we weer terug op de boerderij en hoorde ik dat we hamburgeravond hadden. Van vorig jaar had ik nog onthouden dat we dan op het water, al zeilend in een valk onze burger gingen opeten. Ik heb er super veel zin in en ik kan niet wachten!

WhatsApp Image 2020 07 20 at 23.06.12 1
De galerij is niet gevonden!