Watersportcentrum 't Garijp

Programma

Nu boeken

Hoe ziet een dag en week eruit?

Dagprogramma
Elke ochtend ontbijten we gezellig gezamenlijk met elkaar en maken we ons lunchpakketje voor de middag klaar. Daarna gaan we het water op. We gaan er vanuit dat het overdag prachtig zeilweer is, zodat we goed kunnen oefenen en lekker kunnen varen.

Naast het zeilen zullen de instructeurs zorgen voor een wisselend middag,- en avondprogramma. Minimaal één keer per week gaan we met de zeilboten op dagtocht. Hierbij gaan we soms ook naar een leuk Fries dorp om daar te lunchen en eventueel een kaart of souvenir te kopen voor de thuisblijvers.

Overdag zeilen we tot een uur of vijf, daarna hebben we een uurtje vrij om te chillen op de zeilschool. Je kunt dan wat drinken aan de bar bestellen. Rond etenstijd worden de borden en bestek ingedekt en gaan we aan tafel. Elke dag krijg je weer een heerlijke en gezonde maaltijd. Gezamenlijk ruimen we af, zodat we met zijn allen een leuke invulling kunnen geven aan de avond.

Elke avond staan er andere activiteiten op de planning die georganiseerd zijn door de instructeurs. Geen dag is hetzelfde! De cursisten volgen over het algemeen het programma van hun eigen leeftijdsgroep, maar af en toe worden er ook activiteiten georganiseerd voor de hele zeilschool, zoals bijvoorbeeld de traditionele vossenjacht of de bonte avond!

8.00 uur opstaan
8.30 - 9.00 uur ontbijt
9.30 uur naar de boten en zeilen!
12.30 -13.30 uur lunch
13.30 -17.00 uur op het water
17.00 uur weer naar ‘huis’ en boten nachtklaar maken
18.15 uur avondmaaltijd
19.30 - 20.15 uur theorie (voor de jeugdzeilers een aangepast programma)
20.30 - 21.30 uur sport en spel
21.30 uur gezellig napraten bij de bar of op het terras totdat we naar bed gaan. (Verschillende bedtijden per leeftijd)

 Weekprogramma

Zondag
Je wordt samen met je ouders / verzorgers zondagmiddag verwacht op de zeilschool. De instructeurs helpen je met je bagage en het vinden van een leuke slaapplek. Dan beginnen we centraal met een welkomstpraatje en worden de instructeurs aan een ieder voorgesteld. Daarna is het tijd om afscheid te nemen want de week gaat nu echt starten! We beginnen met wat theorie over knopen en steken en een aantal kennismakingspelletjes, zodat je iedereen snel leert kennen.

Maandag en woensdag
Op tijd gaan we uit de veren. Na het ontbijt en het maken van een lunchpakket gaan we het water op. Tijdens de instructie leer je op een speelse manier de theorie van het zeilen. Je bent de hele dag lekker aan het zeilen. Tussendoor doe je ook nog leuke spellen. en drink je wat. Na deze drukke dag kom je rond 17:00 van het water.

Dan krijg je even de tijd om te spelen, uit te rusten of gezellig te kletsen. Na het heerlijk avondeten gaan we gelijk door met het avondprogramma. Eerst wat thee en limonade, theorieles en daarna sport en spel. De instructeurs bedenken elke dag weer een creatief spel. We hebben voor alle leeftijdgroepen aparte bedtijden, want we moeten weer fit zijn voor de volgende dag.

Dinsdag en donderdag
We maken een dagtocht. Op zich ziet de indeling van vandaag er hetzelfde uit als van de andere dagen. Behalve dat we nu ergens naar een dorpje gaan. Elke week is het weer spannend om te zien in welk dorpje we terecht gaan komen. Natuurlijk staat deze dag ook in teken van goede instructie, zodat je echt leert zeilen of windsurfen.

In het dorpje is er gelegenheid om iets lekkers te kopen of een souvenir. ’s Avonds zijn we op tijd terug voor het avondeten en is er ongetwijfeld weer een te gek avondprogramma.

Vrijdag
Balen, het is alweer de laatste zeildag. Nog even alle zeilen bij zetten om alles onder de knie te krijgen. Laat maar eens zien wat je deze week allemaal hebt geleerd. Na het speciale avondeten, dat je niet snel zal vergeten, is het tijd geworden om de bonte avond voor te bereiden. En de disco wordt ook niet vergeten vanavond! Natuurlijk gaan we vandaag wat later naar bed.

Zaterdag
Nadat we zijn opgestaan, hebben ontbeten, is het tijd om je tassen in te pakken. Daarna worden je ouders/verzorgers verwacht om je op te halen en gaan we centraal alle diploma’s en certificaten uitreiken. Natuurlijk staat de koffie en thee klaar zodat ze je verhalen en belevenissen rustig kunnen aanhoren. Dan is het tijd om afscheid te nemen van iedereen en voor volgend jaar weer af te spreken.