Watersportcentrum 't Garijp

Staf worden

Nu boeken

Ben jij super gemotiveerd om jouw zeilkennis ( min. CWO Gevorderd) over te brengen samen met andere enthousiastelingen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bereik je in 2024 minimaal de leeftijd van 17 jaar en zoek je een leuke afwisselende vakantiebesteding, lees dan verder!

De staf van ’t Garijp bestaat voornamelijk uit enthousiaste jongeren tussen de 17 en 25 jaar die allemaal een enorme passie voor zeilen hebben. Stafleden zijn vaak van jongs af aan met ons mee op kamp geweest en hebben uiteindelijk een opleiding gedaan tot instructeur of walstaf. De meeste staf is in de zomer gemiddeld twee tot drie weken actief op de zeilschool, maar er zijn ook enthousiastelingen die maar liefst vier weken op de zeilschool verblijven! De ervaring die je als staflid bij ‘t Garijp opdoet is erg nuttig. Als instructeur leer je bijvoorbeeld niet alleen lesgeven, maar ook leiding geven aan een groep en functioneren in een team. Een waardevolle eigenschap die je later sowieso goed van pas komt! Ervaren stafleden kunnen doorgroeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld tot schipper. Instructeurs kunnen ook doorgroeien tot coach, waarbij je nieuwe instructeurs gaat begeleiden in het lesgeven. Lijkt het jou ook leuk om instructeur of walstaf te worden en ben je in de zomer 17 jaar of ouder? Lees dan snel verder!

Er zijn afhankelijk van jouw zeilervaring verschillende disciplines:

  • Kielboot-instructeursopleiding
  • Zwaardboot-instructeursopleiding
  • Windsurf-instructeursopleiding
  • Catamaran-instructeursopleiding
  • Jeugdzeil-instructeursopleiding (deze opleiding is voor diegene die het leuk vinden op les te geven aan onze Optimistenjeugd, over veel geduld beschikken en net zoveel energie hebben als deze jonge leeftijdscategorie. Minimaal moet je beschikken over een eigen vaardigheidsniveau van zwaarboot Ervaren voor je start aan de opleiding. Tijdens de opleiding leer je beter zeilen en van alles over lessen geven en omgaan met jongere cursisten. 

We bieden de opleiding aan tijdens Hemelvaart/Pinksteren en in onze week 0 (dit jaar tegelijk met week 1). De opleiding HePi is verdeeld over Hemelvaart en Pinksteren . Beide gedeeltes zijn verplicht om te volgen. Met Hemelvaart starten we op woensdagavond 8 mei om 20.30 uur tot zondag 12 mei om ca. 16.30 uur. Het 2e deel van de opleiding met Pinksteren vangt aan op vrijdagavond 17 mei om 20.30 uur en eindigt op maandag 20 mei om ca. 17.00 uur. Onze week 0 loopt van zondag 7 juli t/m zaterdag 13 juli. Aan het eind van de opleidingen wordt beoordeeld of we je wel of niet geschikt vinden om zeilinstructie te gaan geven op 't Garijp.

De kosten voor de gehele cursus zijn € 425,- per deelnemer aan de opleiding windsurf, kiel- jeugd- en zwaardboot. Deze kosten zijn voor kost en inwoning. De opleiding zelf is dus gratis. Je kan na het lezen van alle informatie je online inschrijven via het boekformulier!

OPLEIDING WALSTAF

Naast instructeurs bestaat onze stafgroep ook uit walstaf. Deze groep staf maakt de hele week! Alle entertainment van de week wordt door jullie verzonnen, voorbereid én gepresenteerd. Het wakker worden, uitvaren, een lunchspel, de aftersail en natuurlijk het avondprogramma worden onvergetelijk door jou en je collega's van de walstaf entertainment!

 Om walstaf te worden kun je je opgeven voor de walstaf opleiding. Hiervoor vul je een online formulier in met tevens je beschikbaarheid. De walstaf opleiding duurt een weekend en bestaat uit workshops, zowel theorie als praktijk. Met Hemelvaart en Pinksteren worden de opleidingen georganiseerd. Eén van die 2 weekenden moet je aanwezig zijn. Alles wordt dan uitgelegd.

Wil je eerst walstaf en worden en later misschien instructeur? Dat is een heel goed idee! Je kan als walstaf zelfs al gebruik maken van alle interne trainingsmomenten voor je naar de opleiding gaat.

Minimale leeftijd om in de walstaf te werken is 17 jaar ( minimaal 17 jaar worden in het jaar dat bij de walstaf komt). Je verblijft intern op ’t Garijp. Een (collectieve) ongevallenverzekering wordt door ons voor jou afgesloten.

Lijkt het je allemaal hartstikke leuk vul dan via de volgende link, wij nemen dan zsm contact met je op!

online formulier walstaf opleiding 2024