Watersportcentrum 't Garijp

Staf worden

Nu boeken

Ben jij super gemotiveerd om jouw zeilkennis ( min. CWO III niveau) over te brengen samen met andere enthousiastelingen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bereik je in 2022 minimaal de leeftijd van 17 jaar en zoek je een leuke afwisselende vakantiebesteding, lees dan verder.

De staf van ’t Garijp bestaat voornamelijk uit enthousiaste jongeren tussen de 17 en 25 jaar die allemaal een enorme passie voor zeilen hebben. Stafleden zijn vaak van jongs af aan met ons mee op kamp geweest en hebben uiteindelijk een opleiding gedaan tot instructeur of walstaf. De meeste staf is in de zomer gemiddeld twee tot drie weken actief op de zeilschool, maar er zijn ook enthousiastelingen die maar liefst vier weken op de zeilschool verblijven! De ervaring die je als staflid bij ‘t Garijp opdoet is erg nuttig. Als instructeur leer je bijvoorbeeld niet alleen lesgeven, maar ook leiding geven aan een groep. Een waardevolle eigenschap die je later tijdens je (eerste) baan wellicht goed van pas komt! Ervaren stafleden kunnen doorgroeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld tot schipper. Instructeurs kunnen ook doorgroeien tot coach, waarbij je nieuwe instructeurs gaat begeleiden in het lesgeven. Lijkt het jou ook leuk om instructeur of walstaf te worden en ben je in de zomer 17 jaar of ouder? Lees dan snel verder!

Er zijn afhankelijk van jouw zeilervaring verschillende disciplines:

  • Kielboot-instructeursopleiding
  • Zwaardboot-instructeursopleiding
  • Windsurf-instructeursopleiding
  • Catamaran-instructeursopleiding
  • Jeugdzeil-instructeursopleiding (deze opleiding is voor diegene die het leuk vinden op les te geven aan onze Optimistenjeugd, over heel veel geduld beschikken en net zoveel energie hebben als deze jonge leeftijdscategorie. Minimaal moet je beschikken over een eigen vaardigheidsniveau van ZB III in het jaar dat je 17 wordt of CWO ZB IV bezitten  als je 16 bent bij aanvang van de opleiding, maar in 2022 geen 17 jaar wordt).

We bieden de opleiding aan tijdens Hemelvaart/Pinksteren en in onze week 0. De opleiding HePi is verdeeld over Hemelvaart en Pinksteren . Beide gedeeltes zijn verplicht om te volgen. Met Hemelvaart starten we op woensdagavond 25 mei om 20.30 uur tot zondag 29 mei om ca. 16.30 uur. Het 2e deel van de opleiding met Pinksteren vangt aan op vrijdag 3 juni om 20.30 uur en eindigt op maandag 6 juni om ca. 17.00 uur. Onze week 0 loopt van zondag 3 juli t/m zaterdag 9 juli. Aan het eind van de opleidingen wordt beoordeeld of we je wel of niet geschikt vinden om zeilinstructie te gaan geven op 't Garijp.

De kosten voor de gehele cursus zijn € 350,- per deelnemer aan de opleiding windsurf, kiel- jeugd- en zwaardboot. Deze kosten zijn voor kost en inwoning. De opleiding zelf is dus gratis. Je kan na het lezen van alle informatie je online inschrijven via de volgende link:

online formulier instructeur opleiding 2022

OPLEIDING WALSTAF

Naast instructeurs bestaat onze stafgroep ook uit walstaf. Deze staf blijft gedurende de dag op de kant en houdt zich vooral bezig met de momenten dat je niet op het water bent. Zo bereidt de walstaf overdag de mooiste sport en spellen voor, zorgen ze dat de accommodatie netjes en schoon blijft en bereiden ze ’s avonds de lekkerste maaltijden. De walstaf zorgt vaak voor het extra gevoel dat een zeilweek tot een onvergetelijke ervaring maakt!

 Om walstaf te worden kun je je opgeven voor de walstaf opleiding. Hiervoor vul je een online formulier in met tevens je beschikbaarheid. De walstaf opleiding duurt een weekend en bestaat uit workshops, zowel theorie als praktijk. Met Hemelvaart en Pinksteren worden de opleidingen georganiseerd. Eén van die 2 weekenden moet je aanwezig zijn. Alles wordt dan uitgelegd. Met Hemelvaart starten we op woensdagavond 25 mei om 20.30 uur tot zondag 29 mei om ca. 16.30 uur. De tweede opleiding met Pinksteren vangt aan op vrijdag 3 juni om 20.30 uur en eindigt op maandag 6 juni om ca. 17.00 uur.

Het is de bedoeling dat je minimaal 2 weken op ‘t Garijp komt werken. De eerste week is altijd nog een beetje onwennig en je moet altijd nog een beetje ingewerkt worden. De volgende weken merk je dat het vanzelf gaat. Buiten dat, leer je de instructeurs ook veel beter kennen en...........word je een “echte” Garijper.

Minimale leeftijd om in de walstaf te werken is 16 jaar ( minimaal 16 jaar worden in het jaar dat bij de walstaf komt). Je verblijft intern op ’t Garijp. Een (collectieve) ongevallenverzekering wordt door ons voor jou afgesloten.

Lijkt het je allemaal nog steeds hartstikke leuk vul dan via de volgende link:

online formulier walstaf opleiding 2022