Watersportcentrum 't Garijp

Schoolprogramma's

Nu boeken

Schoolprogramma’s

Watersportcentrum ‘t Garijp biedt scholen een op maat gesneden watersportprogramma aan met een mix van activiteiten op het water, gezelligheid en ontspanning, waarbij de groepsdynamiek centraat staat. Alle watersportactiviteiten van ‘t Garijp, in de vorm van een watersportdag/ schoolkamp of schoolzeilen, zijn af te stemmen op het (sportieve) niveau van de klas.

Ga met de leerlingen de unieke uitdaging aan en kom naar Friesland om het zeilen, windsurfen, kanoën of het vlot bouwen te beleven. Watersportcentrum ‘t Garijp staat voor actie, spanning en plezier. Leerlingen gaan de nieuwste uitdagingen dan ook aan bij ‘t Garijp! Bij ons kunnen spectaculaire watersporten worden beoefend in een omgeving waar veiligheid en comfort centraal staan. Wij bieden de leukste watersportactiviteiten onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs.

Met je klas zeilen of windsurfen!
Iedereen kan zeilen! Zeilen is een oer-Hollandse en dynamische sport die door nagenoeg iedereen kan worden beoefend. Naast het leren zeilen staat beleving en plezier bovenaan.

We besteden relatief veel tijd aan het aanleren van de basisvaardigheden, want: hoe beter de leerling die onder de knie krijgen, hoe meer lol ze aan het zeilen beleven. De praktijk is de beste leermeester. Dat betekent: het water op! De programma's zitten dan ook boordevol actie en spannende momenten. De instructeurs geven uitleg en laten zien hoe het moet. Vanzelfsprekend grijpen ze in en sturen ze bij waar dat nodig is. Ze zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en de sfeer aan boord. Passie voor zeilen en surfen en inzicht staan centraal.

Zo maken beginners veel sneller dan normaal bijvoorbeeld kennis met wedstrijdzeilen, navigatie of speciale technieken waarmee het zeilen en windsurfen beter aansluit bij de beleving van jongeren in deze tijd.

Watersportcentrum ‘t Garijp kan een op maat gemaakt zeil- en windsurfprogramma voor u samenstellen. Het uitgangspunt is dat iedereen zich op zijn gemak voelt en de basisbeginselen van het zeilen of windsurfen oppikt. Plezier in watersport ontdekken is het doel.

Binnen het samenstellen van een watersportprogramma is het ook mogelijk om één of meerdere overnachtingen te boeken. In Goingarijp hebben wij een unieke accommodatie met een grote zeilvloot. Tijdens de zomervakanties beleven jongeren hier fantastische zeilvakanties. Deze worden geleid door jonge ambitieuze instructeurs.

Voorbeelden van een watersportdag

  • Kano-challenge:
  • Kennismaking met de watersport:
  • Vlot bouwen:
  • Thema “water en omgeving”:
    Triatlon:
De galerij is niet gevonden!