Als zeiler weet je als geen ander: een hele dag op het water, daar krijg je trek van! Elke dag wordt er daarom hard gewerkt om voor iedereen een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En daarvan is de pasta pesto absolute favoriet! Zo favoriet zelfs, dat wij hebben gehoord dat jullie er thuis over vertellen. En op pagina 4 kan je lezen dat zelfs de instructeurs dit gerecht nog altijd het allerlekkerste vinden! Dat vond de kok natuurlijk hartstikke leuk, dus daarom besloot ze een tipje van de sluier op te lichten: Pastapesto à la ’t Garijp, maar dan hier voor 4 personen (en geen 80!).
1.
Snijd de kipdijbeen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Doe een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip goed door.
2.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snij alvast de cherrytomaten in helften en bewaar ze in een apart bakje.
3.
Giet de pasta af en schep ze in de pan of schaal waarin jij het gerecht wil serveren. Voeg daar nu de kip, de pesto en de gehalveerde cherrytomaten aan toe. De kaas kan je er overheen strooien of ernaast op tafel zetten.
Ingrediënten
500 gram penne
200 mL groene pesto
400 gram kipdijbeen
160 gram geraspte kaas
250 gram cherrytomaten
Wij gebruiken cookies om anonieme bezoekersdata te verzamelen. Lees ons privacybeleid