Recept voor 1 persoon
Ingrediënten
- 125 gram mascarpone
- 30 gram poedersuiker
- ongeveer 3 stuks lange vingers
- 1 kleine appel
- 2 takjes mint
- cacao
- 3 blokjes van een pure chocoladereep
Bereidingswijze
- Bereidingswijze
- Haal twee mooie topjes mint van de takjes. Bewaar de topjes voor de garnering. Doe in een mengbakje de mascarpone, poedersuiker en gruis (hele klijne stukjes) van pure chocolade. De chocolade hoef je niet toe te voegen, maar maakt het wel extra lekker.
- Snijd uit de appel een appelvleugeltje per persoon. En snijdt van de overige appel kleine gelijkmatige blokjes. Doe de blokjes bij de mascarpone.
- Meng de mascarpone met de blokjes appel, chocolade en poedersuiker.
- Breek de langevingers in kleine stukjes. Bedek de bodem van een koffiekopje met de lange vingersstukjes. Daarbovenop doe je mascarponemengsel tot de helft van het kopje. Dan weer anderhalve lange vinger in stukjes, erop. Dan kopje tot aan de rand met mascarpone vullen. Met de botte kant van een mes totaal strak en glad strijken. Doe een laagje cacao op een schoteltje en doop het oppervlak mascarpone in de cacao. Randjes schoonmaken.
Opmaak
Steek topje mint in oppervlak. Leg appelvleugeltje naast het topje mint. Serveer het kopje op de schotel.