Snijd het vlees in stukken en bestrooi deze met peper en zout.
Bak het vlees rondom op hoog vuur 5 minuten goudbruin en voeg hierna de tomatenpuree toe.
Voeg hierna de ui, knoflook, prei, blokjes knolselderij toe. En bak 3 minuten mee.
Voeg de specerijen toe en maak een builtje van de kruiden. Doe de Fanta en het builtje erbij.
Voeg eventueel wat bouillon toe zodat het geheel onderstaat.
Stoof het vlees helemaal gaar. Ongeveer 2 uur. Goed tussentijds roeren. Ook over de bodem!
Gaar de ingrediënten van de groentemix in groentebouillon en breng op smaak met Texmex. Voeg bij de stoof en laat alles samen nog 10 minuten pruttelen
Breng eventueel op smaak met peper en zout. Check dikte van het vocht, anders indikken met aardappelzetmeel.
Component: strik
Ingrediënten
loempiavel van bijvoorbeeld 8 bij 8 cm
1 smal reepje nori zeewier
rauw ei of water
Bereidingswijze
Je hebt een vierkant loempiavel nodig. Ze worden meestal in de verpakking zo geleverd. Anders knip je een vierkant van bijvoorbeeld 8 bij 8 cm. Knip van het zeewier een reepje met de afmeting van 5 bij 1 cm.
Leg de loempiavel op de werkbank en vouw van begin tot eind er een harmonicapatroon van. Ga uit van 5 scherpe vouwen. Houd met wijsvinger en duim het midden van het gevouwen vel vast, zodat de harmonica niet kan open klappen. Vervolgens om het midden het geknipte reepje wikkelen.
Smeer het stukje uiteinde van het reepje met losgeklopt rauw ei of water in en plak het vast.
Waaier de harmonicavorm aan beide kant een klein stukje uit, zodat er een strik ontstaat.
Je kan het nu direct afbakken, maar als je er een smaakje aan wilt geven, dan is de tip om ze eerst een half uurtje te laten drogen, dan met eigeel ( met daarin een smaakje) en een kwastje lichtjes insmeren. Ook kun je hierna nog extra smaken toevoegen door er bijvoorbeeld sesam, gestampte nootjes of maanzaad op te strooien. Bak de strik in een oven van 180 o C goudbruin. Afkoelen.
Wij gebruiken cookies om anonieme bezoekersdata te verzamelen. Lees ons privacybeleid