Watersportcentrum 't Garijp

De schippers van de Kameleon

Nu boeken

Leeftijd 6-12 jaar
​Data: week 1 t/m 8
Hoe zou je het vinden om alle Kameleon avonturen van Hielke en Sietse te beleven! Het Kameleon boek is voor ons nog lang niet uit. Elke dag is weer een avontuur! In samenwerking met het Kameleon dorp in Terherne hebben we deze zomer fanatische vakantieweken met Kameleon activiteiten, in combinatie met zeilen op zeilschool ’t Garijp. Het is ook mogelijk om een minikamp of volledige week met alleen Kameleon activiteiten te boeken.

Weekprogramma

Zondag
Je wordt samen met je ouders / verzorgers zondagmiddag verwacht op de zeilschool. De instructeurs helpen je met je bagage en het vinden van een leuke slaapplek. Dan beginnen we centraal met een welkomstpraatje en worden de instructeurs aan een ieder voorgesteld. Daarna is het tijd om afscheid te nemen want de week gaat nu echt starten! We beginnen met wat theorie over knopen en steken en een aantal kennismakingspelletjes, zodat je iedereen snel leert kennen.

Maandag en woensdag
Op tijd gaan we uit de veren. Na het ontbijt en het maken van een lunchpakket gaan we het water op. Tijdens de instructie leer je op een speelse manier de theorie van het zeilen. Je bent de hele dag lekker aan het zeilen. Tussendoor doe je ook nog leuke spellen. en drink je wat. Na deze drukke dag kom je rond 17:00 van het water. Dan krijg je even de tijd om te spelen, uit te rusten of gezellig te kletsen. Na het heerlijk avondeten gaan we gelijk door met het avondprogramma. Eerst wat thee en limonade, theorieles en daarna sport en spel. De instructeurs bedenken elke dag weer een creatief spel.

Dinsdag
We gaan vandaag met de boot naar het Avontureneiland van Gerben Zonderland. Hier word je welkom geheten en wegwijs gemaakt. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen.  Een kleine greep uit wat je verder kunt doen: touwslingeren, polsstokspringen over de sloot, ballen schieten met  de reuze katapulten of ga je liever van de kabelbaan. Maar blijf jij schoon? Heb je trek gekregen. Bij de Opkikker brandt het open vuur, de plek om wat lekkers te maken.

Donderdag
Vandaag gaan we een dag naar de Kameleonboerderij Lenten, het dorp van Hielke en Sietse, levensgroot nagebouwd. De pratende melkbussen leiden je door het dorp  met smederij de molen langs de cel van Zwart. Zij  vertellen je over  het mysterie wat  veldwachter Zwart maar niet opgelost krijgt. Help jij mee dit mysterie op te lossen?

Buiten op het grote speelerf  zijn de boomhutten en andere (water)speeltoestellen. In de grote schuur kun je op de grote groene grasmat terecht om jezelf uit te dagen met allerlei spelen. Hier vind je ook de  filmzaal waar nog nooit vertoonde Kameleonfilms draaien.  Daarnaast,  in het sfeervolle  ‘Ovenheerlijk’ , brandt de houtoven, hier gaan we voor de lunch onze eigen pizza maken.
Rol de bodem uit en doe er ingrediënten  op die je lekker vindt.  Dan gaat jouw pizza de oven in en na een paar minuten is ie al klaar, smullen maar!

In de middag stappen we in bij het botenstation in de grote praam die geduwd wordt door de Kameleon. Deze maakt een prachtige vaartocht over de poelen van Terherne. Een dorpsbewoner vertelt van alles over het Kameleondorp Terherne, de boeken, bijzondere plekjes en locaties uit de films. Tijdens het varen kun je veldwachter Zwart ook nog helpen met het oplossen van het mysterie van het Meer van Lenten.

Vrijdag
Op de laatste dag ga je met je eigen zeilboot op Eilandexpeditie naar het verlaten eiland op zoek naar het zwarte goud. Lang geleden heeft op een van de eilanden in de Poelen  de  oudoom van  Hielke en Sietse in een plaggenhut gewoond. Er woont nu niemand meer, alleen staat er nog de oude waterput van hun oudoom.  Maar in die waterput hebben  Hielke en Sietse  een oude kaart gevonden. Hun oudoom Ton Brouwer heeft iets op de kaart geschreven. Er staat: “zwart goud !” Het is een soort  schatkaart. Hielke en Sietse zijn aan de zoektocht begonnen  maar ze hebben  het niet af kunnen maken. Kan jij  op dit verlaten eiland helpen om het einddoel van de schatkaart te vinden?

Zaterdag
Nadat we zijn opgestaan en hebben ontbeten, is het tijd om je tassen in te pakken. Daarna worden je ouders/verzorgers verwacht om je op te halen en gaan we centraal alle diploma’s en certificaten uitreiken. Natuurlijk staat de koffie en thee klaar zodat ze je verhalen en belevenissen rustig kunnen aanhoren. Dan is het tijd om afscheid te nemen van iedereen en voor volgend jaar weer af te spreken.