Watersportcentrum 't Garijp

De Bananenboot

Nu boeken

Maak zelf aan tafel je eigen piratenbananenboot!

Meteen aan de slag? Klik hier voor het recept, of lees rustig door.

Koken met Pierre Wind

groepsfoto uitgesneden 1

Afgelopen zomer is topchef, televisiekok en Kok des Vaderlands Pierre Wind langs geweest op de zeilschool. Samen met onze eigen walstaf heeft hij een heerlijk driegangenmenu bereid voor meer dan 100 kinderen en instructeurs. Het menu heeft Pierre speciaal samengesteld voor ‘t Garijp en het thema was natuurlijk ‘zeilen’.

Op het menu stond onder andere een hartige soes en een zeilbootje gemaakt van loempiavellen. Als dessert mocht iedereen hun eigen bananen piratenboot maken van allerlei lekkers. Dat snoepjes en chocoladesaus een goede combinatie zijn wisten we nog niet! Pierre staat ook wel bekend om zijn rare smaakcombinaties. Op de volgende pagina’s staan de recepten die Pierre heeft gemaakt voor de zeilschool. Heel veel plezier met het maken en smullen!

Tip
Naast snoep kun je de boot natuurlijk ook helemaal vullen met vers fruit.

3De bananenboot DessertLR

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 bananen
  • 200 g vanille roomijs
  • dropveters
  • zure matten
  • 300 ml chocoladesaus
  • 2 stuks A5 eetbaar papier
  • 4 satéprikkers
  • Stiften met eetbare inkt

Bereiding
Maak per vel eetbaar papier met een schaar twee zeilen. Leg alle ingrediënten, behalve het ijs, op tafel en knutselen maar!

Instructies
Haal een kwart van de bananenschil over de lengte van de banaan en maak in het midden een groot gat voor het ijs. Versier het eetbare papier met de eetbare stiften en rijg het door de satéprikker, dit is het zeil. Prik het zeil in de banaan.

Giet een scheut chocoladesaus op elk bord en leg daar de banaan op. Nu is het tijd om de bananenboot te versieren met de dropveter en zure matten. Als de bootjes klaar zijn, vul je ze met een flinke schep vanille ijs, dat wordt smullen!

Andere recepten van Pierre:

De galerij is niet gevonden!