Watersportcentrum 't Garijp

Zeilboot met kip en zoete aardappelfriet

Nu boeken

Een bootje van loempiavellen, gevuld met kipgehakt, op water van blauwe mayonaise en rotsen van zoete aardappelfriet. Zo’n boot heb je nog nooit gezien!

Meteen aan de slag? Klik hier voor het recept, of lees rustig door.

Koken met Pierre Wind

groepsfoto uitgesneden 1

Afgelopen zomer is topchef, televisiekok en Kok des Vaderlands Pierre Wind langs geweest op de zeilschool. Samen met onze eigen walstaf heeft hij een heerlijk driegangenmenu bereid voor meer dan 100 kinderen en instructeurs. Het menu heeft Pierre speciaal samengesteld voor ‘t Garijp en het thema was natuurlijk ‘zeilen’.

Op het menu stond onder andere een hartige soes en een zeilbootje gemaakt van loempiavellen. Als dessert mocht iedereen hun eigen bananen piratenboot maken van allerlei lekkers. Dat snoepjes en chocoladesaus een goede combinatie zijn wisten we nog niet! Pierre staat ook wel bekend om zijn rare smaakcombinaties. Op de volgende pagina’s staan de recepten die Pierre heeft gemaakt voor de zeilschool. Heel veel plezier met het maken en smullen!

2ZeilbootHoofdLR

Ingrediënten

Voor 4 personen.

  • 500 g zoete aardappel friet
  • 1 broccoli
  • Speculaaskruiden
  • 4 sateprikkers
  • 2 loempiavellen
  • 400 gram kipgehakt
  • 100 g mayonaise
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 10 ml blue curaçao siroop (zonder alcohol)

Snijd het loempiavel in 4 driehoeken en rijg elke driehoek door een satéprikker. Bak de zeiltjes in een paar minuten af in de oven op 170 °C.

Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het kipgehakt neer in vier ovalen. Maak van de loempiavellen repen van ongeveer 2 cm breed en smeer de uiteinden met eigeel in. Vouw de repen om de ovale stukken kip gehakt heen. Vorm dit met je handen tot strakke bootjes zoals te zien op de foto.

Stop de gevormde boot vervolgens in de oven op 170 °C voor 12 tot 15 minuten. Bak ondertussen de zoete aardappelfriet naar de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de kip in de oven is gaan we door met de rest. Kook de broccoli in 3 tot 4 minuten gaar en breng het op smaak met de speculaas specerijen. Meng de mayonaise, sinaasappelsap en blue curaçao siroop.

Verdeel de zoete aardappel friet en mayonaise over het bord en leg vervolgens de kip daar bovenop en steek de zeiltjes in de kip.

Andere recepten van Pierre:

De galerij is niet gevonden!