Watersportcentrum 't Garijp

Staflid worden? Claire en Stan vertellen hoe dat is

Nu boeken

Word jij in het aankomende jaar minimaal 17? Heb jij minimaal je cwo 3 kielboot, zwaardboot, catamaran of windsurfen? En ben je nog lang niet uitgezeild? Kom de instructeursopleiding volgen! Deze is elk jaar tijdens hemelvaart en pinksteren. Is het lesgeven niet helemaal jouw ding? Je kan ook de walstaf opleiding volgen. De walstaf zorgt voor de lekkerste maaltijden, een schone boerderij en ze organiseren de leukste sport en spellen. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder. Hieronder staat namelijk een interview met een eerstejaars instructeur en een eerstejaars walstaf.

Claire

Hey leute! Ik ben Claire en ik loop al 5 jaar rond op t’ Garijp. Dit was mijn eerste jaar als walstaf en dus ook mijn eerste jaar als onderdeel van ‘t Garijp team.

Hoe waren mijn eerste weken als wallie op de boerderij deze zomer?
Echt drie top weken! Wanneer je de oprit oploopt krijg je al helemaal een warm gevoel, zo’n fijne sfeer en een hechte groep instructeurs. Voor de walstaf was er dit jaar ook een opleidingsweekend. Tijdens Pinksteren kreeg ik alles te horen over wat er allemaal gedaan moet worden nadat we de kids in de ochtend uitzwaaien als zij door de lijkvaart richting de poelen varen. Het verbaasde me wel hoeveel werk het is om alles op rolletjes te laten verlopen. Met zoveel kids en zoveel veel kamers, en over de afwas nog niet gesproken te hebben is er dus meer dan genoeg te doen.

plaatje 8

Wie zou ook wallie moeten worden?
zie jij jezelf al met ons koken, spellen organiseren en ervoor zorgen dat de boerderij altijd spik en span is terwijl er wordt meegezongen met de nieuwste hits? Dan hoop ik je volgend jaar in de zomer te zien!

Stan

Hey! Ik ben Stan, 17 jaar oud en ik geef les aan de leukste discipline: de jeugdzeilers! Ik loop nu 3 jaar rond op ‘t Garijp. Ik ben hier twee jaar als cursist geweest en heb afgelopen zomer de opleiding gedaan en mijn eerste weken als instructeur gedraaid.

Hoe vond je je eerste jaar als instructeur?
Super leuk! Als cursist wilde ik al heel graag instructeur worden. De instructeursgroep leek me heel hecht, en ze wisten heel veel over zeilen. Het leek me een hele leuke manier om mijn vakanties te besteden. En dat is het ook! Ik heb heel erg genoten afgelopen zomer van de gezelligheid van zowel de cursisten als de instructeurs. Het doel van de staf is om samen een fantastische en onvergetelijke week neer te zetten voor de cursisten. Ik vond het heel leuk om hier deel van uit te maken.

FB IMG 1560531869538

Wie raad je aan om de instructeursopleiding te doen?
Het allerbelangrijkste is dat de cursisten een onvergetelijke week hebben, en hier moet de staf voor zorgen. Ook als we niet op het water zijn besteden we het grootste deel van de tijd aan spelletjes, voetballen, knutselen en kletsen met de cursisten. Ook moet je het leuk vinden om iets te leren. De opleiding bestaat namelijk ook deels uit theorie over de zeilschool en het zeilen. Ik raad het jullie zeker aan om de opleiding te gaan doen, op het garijp heb je een fantastische tijd!

Jeugdzeilen is namelijk voor de meesten het moment dat ze voor het eerst in aanraking komen met zeilen, daarom is het belangrijk om de basis er goed in te leggen, maar nog veel belangrijker is ervoor zorgen dat ze het zeilen leuk vinden en dat ze niet bang zijn. En als dat is gelukt, en je jaar op jaar je cursisten terug ziet komen en ziet groeien in hun vaardigheden is echt geweldig.

Al overtuigd? Klik hier voor meer informatie.

De galerij is niet gevonden!