Watersportcentrum 't Garijp

Interview met Pierre Wind

Nu boeken

Koken met Pierre Wind

groepsfoto uitgesneden 1

Afgelopen zomer is topchef, televisiekok en Kok des Vaderlands Pierre Wind langs geweest op de zeilschool en deze zomer komt hij weer! Samen met onze eigen walstaf heeft hij een heerlijk driegangenmenu bereid voor meer dan 100 kinderen en instructeurs. Het menu heeft Pierre speciaal samengesteld voor ‘t Garijp en het thema was natuurlijk ‘zeilen’.

Dropsoep en zeebaars op een fantasaus zijn twee gerechten met rare smaakcombinaties. Hoe bedenk je die?
Ja, dat is een hele moeilijke vraag. Meestal komt eerst het idee en dan ga ik kijken hoe ik het kokologisch voor elkaar kan krijgen. Eerst doe ik alles in mijn hoofd koken, zonder een pan werkelijk aan te raken. Daarna ga ik in de keuken die ideeën werkelijk koken. Vaak is het dan in een keer direct goed, maar soms duurt het maanden. Bijvoorbeeld de dropsoep heeft lang geduurd voordat ie net zo goed is als ie nu is. Het is echt een topper. Ook appeltaartwater, die net zo transparant als water is heeft een tijd geduurd. Of de groentenkoffie. Maar ze zijn uiteindelijk geweldig geworden. Althans dat vind ik.

Hoe is het om als chefkok met kinderen te werken?
Kikkuh, de medemens onder de 18 is enthousiast, leergierig en stellen geweldige vragen. Daarbij vind ik het geweldig hoe trots ze zijn, wanneer ze iets gemaakt hebben. Erg herkenbaar. Ik ben eigenlijk daarin nog steeds een kind

Wat is je ultieme tip voor de kids als beginnende kok?
Pas op de messen zijn scherp, maar schuw het niet. Vraag om begeleiding wanneer je iets heel graag wilt maken, maar vooral doen. Koken is Kikkuh.

Tot Culi, Tot Kook

De galerij is niet gevonden!