1 bol gerookte buffelmozzarella (ongeveer 125 gram)
1 tomaat
1 topje mint
1 citroen
2 takjes dille
1 afgestreken eetlepel poedersuiker
4 eetlepel (olijf)olie
1 kleine ui/ sjalot
peper en zout
Bereidingswijze
Maak de dressing: doe in een afruimbakje poedersuiker, sap uit de citroen (schil bewaren om je handen mee te wassen), olie, peper en zout naar smaak. Roer tot een gladde emulsie. Proefcheck en eventueel bijsturen.
Maak een vlinder van de tomaat. Dan de overige tomaat in stukjes snijden. Snijd (of schaaf) flinterdunne halve ringen. Doe deze bij de dressing. Wil je weten hoe je de vlinder moet maken? Bekijk de video onderaan deze pagina.
Breng het op smaak met peper en zout. Hussel de ui, tomaat en dressing door elkaar. Doe de proefcheck en eventueel bijsturen.
Maak je snijplank schoon en pak de dille. Kies een mooi topje uit voor de garnering en bewaar deze. Hak de overige dille fijn.
Leg de buffelmozzarella op de gehakte dille. Snijdt deze in zes gelijkmatige plakken. Haal alle plakken nog extra door de dille. Bestrooi de plakken met peper en zout naar smaak.
Opmaak
Leg de tomatensalade midden op het bord. Daarop de buffelmozzarella. Garneer met de tomatenvlinder. Steek daarin het takje dille of mint.
Wij gebruiken cookies om anonieme bezoekersdata te verzamelen. Lees ons privacybeleid