Watersportcentrum 't Garijp

Zeilschoolvloot

Nu boeken

Of je nu wilt leren zeilen of windsurfen, bij ’t Garijp heb je een grote keuze uit verschillende boten en windsurfplanken. Zowel voor de beginner als vergevorderde.

OPTIMIST
Onze Optimisten zijn gemaakt van polyethyleen. Het is een stabiel, onzinkbaar bootje, dat zeer geschikt is voor de jongste kinderen. In een Optimist zit je alleen. Op een leuke, speelse manier krijg je les met nog een aantal cursisten. De instructeur geeft les van een motorboot.
LAERLING
De Laerling is het kleine broertje van de Yngling en betekend leerling. Het is een tweepersoons bootje met een grootzeil, fok en een spinnaker. Doordat deze boot heel veel lood onderin zijn kiel heeft, is het praktisch onmogelijk om om te slaan.
 
TOPAZ UNO
Deze Topaz is ontwikkeld voor iedereen die groot is geworden in een Optimist, of voor iemand die meer actie wil. Bij vlagerig weer zul je zien dat dit bootje prima te houden is, maar je zult ook zeker omslaan. Daarom krijgt iedereen een wetsuit aan, want één ding is zeker, je wordt nat!De Topaz Uno kan ook met een fok gevaren worden. Zo krijg je een sportieve 2 mans boot.
TOPAZ DUO
De Topaz Duo is een heerlijke boot om mee verder te gaan in het zwaardboten. Naast zijn grootzeil en fok heeft deze boot ook nog eens de beschikking over een trapeze. Doordat de Topaz is gemaakt van polyethyleen, is hij uitermate geschikt voor de zeilschool. 
 
TOPAZ TRES
De Topaz Tres is een snelle zwaardboot met een trapeze en zelfs een gennaker! De perfecte boot voor de gevorderde zwaardboter.
Argo
Je weet echt niet wat je meemaakt als je in deze te gekke Argo stapt. Alleen al als je er naar kijkt, spat de snelheid er vanaf. Naast het grootzeil en fok heeft hij ook nog eens een gennaker die je op halve en ruime koersen kunt opzetten.
 
CATAMARAN
De catamaran heeft twee drijvers en hierdoor veel stabiliteit. Door de geringe diepgang is een kleine windvlaag al voldoende om vooruit te schieten! Je zal hem zeker wel eens op één drijver varen. Om de boot dan recht te houden, kun je in een trapeze gaan staan, je hangt dan aan de trapezelijn naast de boot.
 
VALK
Wil je op een gezellige en actieve manier leren zeilen, kies dan voor een Valk. Deze 6,5 meter lange boot is zeer makkelijk te varen. Je zit samen met een instructeur en nog maximaal drie anderen in de boot. Gezellig! Al onze Valken zijn perfect ingericht voor de beste lessen. Saai? Welnee ! Wel eens in een trapeze gestaan of met een gennaker gevaren? Dat kan allemaal als je bij ’t Garijp in een valk vaart.
WINDSURF
Windsurfkampen voor cursisten waarbij we jou alle ‘ins & out’s leren over het windsurfen.  Er zijn surfboards voor ieder niveau en leeftijd, een trapeze voor iedereen en  voldoende wetsuits in alle maten. Je kan opgeleid worden voor windsurfen CWO I,II, III en IV.
 
The gallery was not found!