Als voorgerecht kregen we afgelopen jaar wel een heel bijzondere soes, namelijk een hartige! Gevuld met huzarensalade op een plakje tomaat en tzatziki, gegarneerd met een pinda, aardbei en een takje atsina cress.
Meteen aan de slag? Klik hier voor het recept, of lees rustig door.
Koken met Pierre Wind
Afgelopen zomer is topchef, televisiekok en Kok des Vaderlands Pierre Wind langs geweest op de zeilschool. Samen met onze eigen walstaf heeft hij een heerlijk driegangenmenu bereid voor meer dan 100 kinderen en instructeurs. Het menu heeft Pierre speciaal samengesteld voor ‘t Garijp en het thema was natuurlijk ‘zeilen’.
Op het menu stond onder andere een hartige soes en een zeilbootje gemaakt van loempiavellen. Als dessert mocht iedereen hun eigen bananen piratenboot maken van allerlei lekkers. Dat snoepjes en chocoladesaus een goede combinatie zijn wisten we nog niet! Pierre staat ook wel bekend om zijn rare smaakcombinaties. Op de volgende pagina’s staan de recepten die Pierre heeft gemaakt voor de zeilschool. Heel veel plezier met het maken en smullen!
Tip
Je kan de soezen zelf maken of je kan ze kopen bij de bakker die chocoladebollen, of andere soezen in het assortiment heeft.
Ingrediënten
Hartige Room
Mix de room met de parmezaan en peper naar smaak totdat je er mooie toefjes van kunt spuiten. Doe de hartige room in een spuitzak met kartelmond.
De soes
Doe de huzarensalade in een spuitzak zonder kartelmond. Vul aan de zij- of onderkant de soes goed vol met de huzarensalade. Snijd de aardbei door de helft en die helft weer in drie partjes. Leg een ruime lepel tzatziki op het midden van het bord. Leg daarop in het midden een plak tomaat en daarop de soes met bolle kant omhoog. Spuit hierop met de hartige room een mooie toef. Garneer de rozet met een de aardbei, pinda en een takje atsina cress.
Andere recepten van Pierre: