Watersportcentrum 't Garijp

Kielboot - Valk

Zelf leren zeilen in een échte kielboot? Dat kan bij zeilschool 't Garijp! Met 3 vrienden in een boot leer je deze week hoe je kan zeilen, maar ook aanleggen, hijsen strijken en nog heel veel meer. De valk en de ligging van onze zeilschool maken tochten zeilen heel erg leuk en gemakkelijk. We gaan altijd minimaal 2 keer op tocht naar een dorpje of een andere plek!

Zeilkamp in de Valk

Samen hijsen strijken, aanleggen en tochten varen, de Valk draait om teamwork! De instructeur zit bij je aan boord en zo leer je van heel dichtbij hoe je alles samen moet doen. Van Beginner tot Vergevorderd, in de Valk is altijd uitdaging te vinden! Met de andere Valken varen we samen rondjes over het meer of door heel Friesland heen. Je kan andere Garijpvalken altijd goed zien, want ze hebben de kenmerkende bruine zeilen. De meeste Valken hebben een motor en daar leren we jou ook mee varen. Zo kan je na een paar weken zeilkamp ook zelf een Valk huren en misschien met je ouders of vrienden een rondje gaan zeilen.

Diploma's

In de Valk krijg je aan het einde van je zeilkamp een diploma Kielboot. Je kan in de Valk voor alle CWO diploma's gaan dus: Beginner, Ervaren, Gevorderd én Vergevorderd. Ga je voor Gevorderd / Vergevorderd, dan krijg je ook extra theorie en zal een theorie-examen moeten doen om je diploma te kunnen halen.

Cursus boeken ›

Gaan op die banaan!

Deze week kan jij kiezen om te gaan banaanvaren! Met 4 anderen op de banaan, racen achter de speedboot, wat een genot!

Wil jij je opgeven? Klik op Banaanvaren bij de boeking!

Andere cursussen voor deze leeftijd