Watersportcentrum 't Garijp

Zwaardboot 2-mans

Samen knallen in de zwaardboot, dat is toch het leukste wat er is!

Zeilkamp in de zwaardboot 2-mans

Op de zeilschool is altijd een hele grote groep cursisten die kiezen voor zwaardboot 2-mans. Heel gezellig dus! Je gaat in verschillende groepen het water op. Vaak delen we het in per niveau, maar als jij liever met vrienden van andere niveaus samen vaart dan is dat vaak ook te regelen!

We varen met verschillende boten om iedereen de juiste uitdaging te kunnen bieden. Zo gebruiken we altijd de Topaz Duo, Topaz Très en de Topaz Argo. Verder liggen er soms andere boten om te proberen van het Topper Testcenter, maar dat kan elke week verschillen. De Argo en Très zijn echte zwaardboten met trapeze en gennaker. Hier leer je van je instructeur keihard in planeren, gijpen en rolltacken. Ook varen we veel wedstrijdjes bij de zwaardboot. In je groepje zitten 5 tot 7 andere cursisten, daarmee vaar je vaak de hele week bij dezelfde instructeur.

In de zwaardboot ga je sowieso omslaan. Je hebt dus altijd een wetsuit aan. Je kan je eigen meenemen of er één van ons gebruiken.

Diploma's

In de zwaardboot 2-mans kan je gaan voor: Beginner, Ervaren, Gevorderd en Vergevorderd. Om je Gevorderd en Vergevorderd diploma te kunnen halen moet je wel een theorie én een praktijk toets halen. Heb je hiervoor jeugdzeilen 2-mans gedaan? Dan is dit dé vervolg cursus voor jou!

Cursus boeken ›

Gaan op die banaan!

Deze week kan jij kiezen om te gaan banaanvaren! Met 4 anderen op de banaan, racen achter de speedboot, wat een genot!

Wil jij je opgeven? Klik op Banaanvaren bij de boeking!

Andere cursussen voor deze leeftijd