Watersportcentrum 't Garijp

Optimist

De optimist is een stabiele, onzinkbare en wendbare éénpersoons zeilboot, die heel geschikt om te leren zeilen voor alle kinderen van 7 tot 12 jaar. Je vaart alleen in je boot dus bent het hele zeilkamp kapitein op je eigen schip!

Zeilkamp in de optimist

Je vaart deze week in 1 van onze rode optimisten. Ze zijn lekker ruim en slaan niet makkelijk om. Daarom heb je gewone kleren aan, met je zeilpak eroverheen voor als het regent. In de ochtend maakt je instructeur de boot altijd droog, zodat je dag met een schone boot kan beginnen. Alle optimisten hebben een naam uit een een Disney film, zo kan jij je eigen bootje altijd weer terug vinden!

In je groepje zitten meestal 4 of 5 andere cursisten. Zo is het in de pauze heel gezellig, maar krijgt iedereen wel genoeg aandacht. De instructeur vaart met je mee in een motorbootje. Zo is hulp altijd dichtbij.

Diploma's

De optimist is de perfecte boot voor alle niveaus.  Je kan er supergoed in starten voor je CWO Beginner, maar ook voor je Ervaren en Gevorderd diploma is de optimist heel geschikt. De meest gevorderde optimisten op zeilkamp varen met joystick én zitten op de rand van de boot. Ook leer je al hoe je een goede Roll Tack kan doen!

Minikamp

Ben je nog nooit op zeilkamp geweest? Wil je eerst een halve week proberen? Dan kan zeker! Kijk hieronder voor de mogelijkheden van het optimist mini-zeilkamp.

Cursus boeken ›

Minikamp

Wil jij wel op zeilkamp, maar wil je (nog) niet de hele week gaan? Boek dan een een minikamp!

Deze cursus is ook beschikbaar als minikamp. Dan kom je eerst van zondag tot woensdagmiddag. Vind je het te leuk om weg te gaan én is er nog plek? Dan kan soms zelf die week nog verlengen!

Gaan op die banaan!

Deze week kan jij kiezen om te gaan banaanvaren! Met 4 anderen op de banaan, racen achter de speedboot, wat een genot!

Wil jij je opgeven? Klik op Banaanvaren bij de boeking!

Andere cursussen voor deze leeftijd