Watersportcentrum 't Garijp

Cursussen 2023

Nu boeken

Of je nu wilt leren zeilen, windsurfen, kiten of suppen, bij ’t Garijp heb je een grote keuze uit verschillende boten en windsurfplanken. Zowel voor de beginner als vergevorderde.

Jeugdzeilen tot 12 JAAR

Optimist
De optimist is een stabiele, onzinkbare en wendbare éénpersoons zeilboot, zeer geschikt om jongere kinderen veilig in te leren zeilen. Spelenderwijs worden de kinderen de zeilvaardig-heden bijgebracht: sturen,  overstag gaan, gijpen, omslaan, het rechtzetten van de boot…tijdens de hele zeilweek ben je de trotse schipper van je ‘eigen’ boot!

Kameleon
Hoe zou je het vinden om alle Kameleon avonturen van Hielke en Sietse ook te beleven! Het Kameleon boek is voor ons nog lang niet uit. Elke dag is weer een avontuur! In samenwerking met het Kameleon dorp in Terherne hebben we deze zomer fanatische vakantieweken met Kameleon activiteiten, in combinatie met zeilen op zeilschool ’t Garijp. Het is ook mogelijk om een minikamp of volledige week met alleen Kameleon activiteiten te boeken.

Laerling
Met ingang van het watersportseizoen 2015 biedt  Zeilschool ‘t Garijp ook de mogelijkheid tot het volgen van een cursus in de Laerling. Laerling  betekent in het Noors: leerling en je spreekt het uit als “lurling”. Deze veelzijdige en veilige kielboot  wordt gevaren door 2 cursisten in de leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar. De Laerling vaar je met z'n  tweeën. Het is een jeugdkielboot. De Laerling is  een kleine veilige boot met een vaste kiel, en precies op maat voor kinderen!

Door de kiel wiebelt de boot bijna niet en kan de boot dus niet ondersteboven. De Laerling is groot genoeg zodat je in begin samen met de instructeur kan zeilen. Maar natuurlijk is de boot klein genoeg om later alleen te kunnen zeilen! Kom gauw kennismaken met de Laerling!

Topaz Uno Plus
Jij bent een zeiler in hart en nieren. Dat blijkt, want jij hebt je diploma CWO III Jeugdzeilen eenmans al op zak! Maar helaas ben je nog geen twaalf jaar… Te jong dus om cursussen te volgen in onze andere disciplines. Is dat vet jammer? Valt mee, want gelukkig kun je nu bij Watersportcentrum ’t Garijp starten met de CWO diplomalijn Jeugdzeilen tweemans! We varen in de Topaz Uno Plus en onder de deskundige  begeleiding van een instructeur. Deze cursus is de perfecte cursus als jij al goed kunt zeilen, maar nóg beter wilt worden in het jeugdzeilen. Want jij weet natuurlijk al best veel van zeilen, omdat je al heel veel in  een Optimist hebt gevaren. De stof van de tweemansdiscipline bieden we je op een leuke gezellige en speelse manier.

Windsurf (hele week 10-12 jaar)
Windsurfkampen voor cursisten waarbij we jou alle ‘ins & outs leren over het windsurfen. Een optimale  invulling van een surfweek waarbij kwaliteit van de opleiding en plezier hand in hand gaan. Dit alles onder de kreet ‘Hang Loose!’

Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie… Dan is  windsurfen echt wat voor jou! Ben je net begonnen met deze sport dan helpen wij jou op weg met de juiste instructies. Vanaf onze eigen “surfing beach” leren onze instructeurs je zo snel mogelijk zelfstandig  surfen. Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen onder de knie hebt, kan je beginnen aan het echte werk. Er zijn surfboards voor ieder niveau en leeftijd, een trapeze voor iedereen en voldoende wetsuits in alle maten. Je kan opgeleid worden voor windsurfen CWO I,II, III en IV.

Combiweek Optimist én surfen 10-12 jaar
Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen zeilen en surfen? Dan hebben wij een gave oplossing voor jou: zeilen én surfen! Ook met surfen zijn CWO-diploma’s te behalen (niveau I, II en III). Tijdens een combiweek zeilen en surfen ga je bijvoorbeeld ‘s morgens varen in een optimist en ‘s middags surfen of omgekeerd. Je kunt bij ons gebruik maken van goed surfmateriaal en surfpakken. Realiseer je wel dat je in twee verschillende disciplines (jeugdzeilen en surfen) les krijgt. Van beide krijg je dus maar de helft van de lesstof aangeboden

Minikamp
De eerste keer alleen op vakantie is best spannend. Daarom hebben wij een mini-zeilkamp van 4 dagen(zondag-woensdag of woensdag-zaterdag)in het programma. In deze dagen leer je de basis van het zeilen en ga je de eerste vaaruren maken in een Optimist,Topaz Uno of Laerling. De instructeur vaart mee in een motorbootje zodat je snel geholpen kan worden. Het zeilen wordt afgewisseld met buitenactiviteiten en andere spelletjes op de wal en op het water.

Zwaardboot éénmans en tweemans 12-17 jaar
Topaz Uno, Topaz Duo, Topaz Tres, Argo en Omega

TOPAZ DUO
De Topaz Duo is een heerlijke boot om mee verder te gaan in het zwaardboten.
Naast zijn grootzeil en fok heeft deze boot ook nog eens de beschikking over een trapeze. Doordat de Topaz is gemaakt van polyethyleen, is hij uitermate geschikt voor de zeilschool.

TOPAZ TRES
De Topaz Tres is een snelle zwaardboot met een trapeze en zelfs een gennaker! De perfecte boot voor de gevorderde zwaardboter.

TOPPER VIBE/ARGO
Je weet echt niet wat je meemaakt als je in deze  te gekke Topper zwaardboten stapt. Alleen al als je er naar kijkt, spat de snelheid er vanaf. Naast het grootzeil en fok heeft hij een trapeze en ook nog eens een gennaker die je op halve en ruime koersen kunt opzetten.

Windsurfen 12-17 jaar (hele week)
Windsurfkampen voor cursisten waarbij we jou alle ‘ins & outs' leren over het windsurfen. Een optimale  invulling van een surfweek waarbij kwaliteit van de opleiding en plezier hand in hand gaan. Dit alles onder de kreet ‘Hang Loose!’ Ben jij die stoere jongen of meid die klaar is voor actie… Dan is  windsurfen echt wat voor jou! Ben je net begonnen met deze sport dan helpen wij jou op weg met de juiste instructies. Vanaf onze eigen “surfing beach” leren onze instructeurs je zo snel mogelijk zelfstandig  surfen. Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen onder de knie hebt, kan je beginnen aan het echte werk. Er zijn surfboards voor ieder niveau en leeftijd, een trapeze voor iedereen en  voldoende wetsuits in alle maten. Je kan opgeleid worden voor windsurfen CWO I,II, III en IV.

Catamaran 12-15 jaar 

Hou jij van spanning, snelheid en actie en vindt je het gaaf om in de trapeze te staan, dan zal de Catamaran cursus zeker een spectaculaire ervaring en een goede keuze zijn! De catamaran heeft twee drijvers en hierdoor veel stabiliteit. Door de geringe diepgang is een kleine windvlaag al voldoende om vooruit te schieten! Je zal hem zeker wel eens op één drijver varen. Om de boot dan recht te houden, kun je in een trapeze gaan staan, je hangt dan aan de trapezelijn naast de boot. De leeftijd en gewicht zijn belangrijk om deze boot goed en veilig te kunnen varen, daarom kan je bij ons Catamaran doen vanaf je 12e.

Valk 11-17 jaar
Een supergave vakantie en goed leren zeilen? Dan is deze cursus iets voor jou als je tussen de 11 en 17 jaar bent. Je wordt opgeleid voor CWO-diploma’s kielboot I, II, III of IV. Aan boord vaar je met een  instructeur of instructrice en maximaal drie andere enthousiaste cursisten. We delen je uiteraard in op niveau en leeftijd. Een Valk is een perfecte boot om in te (leren) zeilen en ideaal om het supergezellig te  hebben met de andere deelnemers. Toe aan een compleet nieuwe sensatie? Ga dan eens zeilen met een gennaker of een trapeze op een valk! Speciaal voor diegenen die op CWO III/IV niveau les krijgen. Hoe  dan ook, het wordt ongetwijfeld een geweldig leerzame week! En hartstikke leuk bovendien!

Tirion 12-17 jaar
De Tirion is een sportieve kielboot met de eigenschappen van een zwaardboot, wendbaar en snel. De zeileigenschappen van de Tirion zijn perfect om in te leren zeilen en mee op zeilkamp te gaan. Met zijn uitgebreide trimmogelijkheden en spinaker biedt de Tirion uitdaging voor alle niveaus en leeftijden. Met de Tirion verkennen wij de omgeving van Friesland en zeilen wij regelmatig een tocht naar een leuk dorpje. Onderweg leer je van de instructeur alle vaardigheden die hierbij komen kijken. Het is een uitstekende boot om in te leren zeilen, maar ook voor de gevorderde zeiler is het uitdagend met het zetten van de spinnaker.

Combiweek kielboot én surfen 12-17 jaar
Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen zeilen en surfen? Dan hebben wij een gave oplossing voor jou: zeilen én surfen! Ook met surfen zijn CWO-diploma’s te behalen (niveau I, II en III). Tijdens een combiweek zeilen en surfen ga je bijvoorbeeld ‘s morgens varen in een valk en ‘s middags surfen of omgekeerd. Je kunt bij ons gebruik maken van goed surfmateriaal en surfpakken. Realiseer je wel dat je in twee verschillende disciplines (kielboot en surfen) les krijgt. Van beide krijg je dus maar de helft van de lesstof aangeboden. Deze cursus raden we je niet aan als je je diploma CWO III of CWO IV kielboot wilt behalen.

Combiweek zwaardboot en surfen 12-17 jaar
Jij wilt graag afwisseling? En jij hebt al enige zeilervaring? Dan is deze cursus iets voor jou! De ene helft van de week surf je en de andere helft vaar je in de Topaz en de Rebel. Uiteraard geven we de zeillessen weer volgens het CWO-systeem en zijn de diploma’s CWO I t/m IV te behalen. Realiseer je wel dat je in twee verschillende disciplines (zwaardboot en surfen) les krijgt. Van beide krijg je dus maar de helft van de lesstof aangeboden ten opzichte van een hele week windsurf of in de Topaz/ Rebel.

Alleen zeilen?
Zonder overnachtingen deelnemen aan de jeugdzeil cursus? Dat kan natuurlijk ook. Op zondagmiddag maak je kennis met je medecursisten. Ook leren we je alvast hoe je jouw bootje moet optuigen. Van maandag tot en met vrijdag moet je om 9.20 uur op de zeilschool zijn. Neem een lunchpakketje mee en een setje droge kleren, zwemkleding en regenkleding. Onze instructeurs zorgen tijdens de dag voor voldoende drinken en iets lekkers. Om 9.30 uur gaan we naar de boten en vertrekken we. Om ca. 16.30 uur komen we weer op de zeilschool aan. Hier maken we de boten schoon en ‘nachtklaar’. Om 17.00 uur zit je zeilschooldag er dan op!

Waterskiën en/of wakeboarden.
Waterskiën en/of wakeboarden staat garant voor actie, plezier en sportiviteit.
't Garijp biedt verschillende mogelijkheden, of je voor de lol wilt leren waterskiën of wakeboarden. Wij bieden deze activiteiten aan op het Sneekermeer. Wie blijft er het langst zitten? Naast waterskiën hebben we ook funmaterialen, zoals Banaan, Band en Ringo Fly.

Hierbij is het de kunst om zolang mogelijk te blijven zitten wanneer de waterskiboot sneller gaat.

OOK ZEILCURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN

Pinksteren
Mooie, lange weekenden om een zeilcursus voor volwassenen te volgen. Dat zijn de Hemelvaart- en Pinksterweekenden! Hoe een zeildag voor volwassenen eruit ziet? Vanaf 9.15 uur bent u welkom en hebben we koffie en thee klaar staan. Om 9.30 gaat u aan boord.  We delen de boten zoveel mogelijk in op niveau. U zeilt met een ervaren instructeur en maximaal twee andere deelnemers. Enige theoretische kennis is van belang om goed te kunnen zeilen. We besteden daarom ook aandacht aan de theoretische achtergronden. U zeilt tot 17.00 uur. Rond deze tijd bent u terug op de zeilschool. Nadat de boot ‘nachtklaar’ is gemaakt, zit uw zeildag erop.

Privélessen/ Gezinscursus
Een zeilcursus? Leuk, maar u wilt liever privéles. Ook dat kan bij Watersportcentrum ’t Garijp. Voor € 200,- per dag per Valk krijgt u zes uur zeilonderricht, verdeeld in twee blokken van drie uur. De lessen zijn bedoeld voor zeilers in spé, maar zeker ook als u uw technieken wilt bijschaven. De zeilles begint om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Wilt u samen met uw gezin, een aantal collega’s of een clubje vrienden een zeilcursus doen? Stel dan zelf uw groepje samen van maximaal vier personen. De prijs blijft gelijk!

CWO
Ook al onze zeilcursussen voor volwassenen geven wij volgens het CWO-opleidingssysteem. De cursussen voor volwassenen geven wij in Valken. Hiermee leiden wij u op voor de kielbootdiscipline.